ARS Kärsämäki 2016

ARS Kärsämäki 2016

11.6.–31.7.2016 / Group Exhibition »

”Ytimessä”.

Kärsämäellä voi tänä kesänä esimerkiksi pureutua näkemisen mysteeriin, tavoitella arktisen ydintä, kokea harmonista ykseyttä, miettiä onko olemassa alkua tai loppua, nähdä universaaleja alkukuvia ja tutkia piirtyykö siveltimenvedosta esiin jumalan kasvot.

Kesän 2016 ARS Kärsämäen kuraattori kuvataiteilija Anni Arffman kutsui taiteilijoita mukaan transsendenssi -teeman ympärille:

”Monella tapaa huolestuttavana aikana peräänkuulutetaan toisinaan poliittista taidetta. Taiteen kyky vaikuttaa ja taiteilijan tulkinnat maailmasta eivät kuitenkaan noudata pamfletinkaltaista suoraviivaisuutta. Taiteesta ei tavoiteta olennaisinta valjastamalla sitä minkään tietyn näkökulman palvelijaksi. Asian ytimeen voidaan mennä monella tapaa, ja pohjimmaisena, järjen tuolla puolen, saattaakin piileskellä mysteeri.

Hyvänä elämänä markkinoitu kulutuskeskeinen konsepti ei suosi pysähtymistä ja syvälle menevää mietiskelyä. Ongelmien ja siksi myös ratkaisujen ytimessä on ihminen, ja millainen ihminen kykenee muutokseen? Sellainen, joka kiirehtii tehokkaana läpi elämän, vai sellainen, joka edes hetkittäin pysähtyy tutkiskelemaan olemisen peruskysymyksiä? Itsetutkiskelun välineenä taide on parhaimmillaan lyömätön apuväline, sillä se ei esitä valmiita vastauksia vaan johdattelee ajatuksia ulos arkisesta kehästä kohtaamaan itseään, kohtaamaan selittämätöntä.”

Mukana on 13 tuoretta mutta jo huomiota niittänyttä taiteilijaa, ja esillä on installaatioita, maalauksia, grafiikkaa, valokuvia, piirroksia, veistoksia, videotaidetta, äänitaideteos sekä muraali. Taiteilijat tulevat eripuolelta Suomea Pellosta Kemiönsaareen, ja mukana on myös useita taiteilijoita Pohjois-Pohjanmaalta.

2016 ARS Kärsämäen taiteilijat ovat:
Kaija Hinkula, Essi Korva, Tuomo Laakso, Christelle Mas, Nabb & Teeri, Jussi Nykänen, Mari Oikarinen, Ida Palojärvi, Jukka Silokunnas, Tuija Teiska, Antti Tolvi, Marja Viitahuhta

Avajaiset ovat 10.6.2016 klo 19. Näyttely on avoinna ti–pe 12–18 ja la–su 12–15 osoitteessa Nahkurin taidetalo, Keskuskatu 25, 86710 Kärsämäki