OMNIA VANITAS / Galleria Napa, Rovaniemi

OMNIA VANITAS / Galleria Napa 13.–31.5.2017

13.–31.5.2017 / Group Exhibition »

Daniel Nagy, Kaija Hinkula, Heidi Kesti

Omnia Vanitas-näyttelyn lähtökohtana on toiminut vanitas – erityisesti 1600-luvulla kukoistanut maalaustyylisuunta. Omnia Vanitas esittäää kolmen taiteilijan tulkinnan aiheesta. Näyttely sisältää teoksia taiteilijoilta Daniel Nagylta, Kaija Hinkulalta sekä Heidi Kestiltä. Näyttely on osa Oulun sekä Lapin Taiteilijaseuran näyttelyvaihtoa.

Sanalla vanitas on monta merkitystä. 1600-luvun vanitas-perinteen maalaukset olivat omistajilleen sekä kauniita objekteja että uskonnollista mietiskelyn välineitä, koskien elämää ja maallisten nautintojen pysymättömyyttä ihmistä kohtaavan väistämättömän kuoleman edessä. Universaali kuolevaisuuden symboli pääkallo toistui usein vanitas-asetelmamaalauksissa, mutta myös muut elementit kuten kirja, kynttilät, peilit, kukat, hyönteiset, saippuakuplat ja varjot.. Turhuuden ja kuolevaisuuden esillenostaminen sekä erilaisten elementtien rinnastukset sekä ovat ominaista vanitas-teemalle.

Omnia Vanitas tuo aiheeseen kolme lähestymistapaa. Daniel Nagy käsittelee aihetta dogmaattisesti, historian, moraalin, politiikan kautta. Kaija Hinkulan maalaukset versioivat perinnettä nykymaalauksen keinoin, Heidi Kestin kierrätysmuoviset teokset rakentavat juhlaa kulutusyhteiskunnasta. Näyttely koostuu hiilipiirrustuksista, maalauksista sekä kierrätysmuovista.

Avajaiset 12.5.2017 klo 18