DECADENCE / Galleria Krimi, Imatra

Decadence / Galleria Krimi 27.5.–11.6.2017

27.5.–11.6.2017 / Group Exhibition,

Kaija Hinkula & Mika Kiviniemi »

Decadence on kuvia ajasta ja väliaikaisuudesta. Kokonaisuus sisältää maalauksia sekä videoinstallaation. Kaija Hinkulan maalauksissa sisäelin rinnastuu maatuvaan hedelmään ja hauraat abstraktit pinnat rakentavat kuvaa katoavaisuudesta. Mika Kiviniemen videoinstallaatiossa rikkoutuminen, syntymä ja kuolema käyvät dialogia puhtaan valkoisten kananmunien pinnalle piirtyvissä halkeamissa.

Näyttely tuo taiteen moniottelijan Mika Kiviniemen videoteoksen ensimmäistä kertaa galleriatilaan. Myös näyttelijänä ja ohjaajana toimivan Kiviniemen videotyötä on nähty aiemmin osana teatteri- ja esitystaideteoksia. Kaija Hinkula valmistui kuvataiteilijaksi Saimaan AMK:sta vuonna 2008. Näyttelyä voisi pitää myös kotiinpaluuna, oululaistunut Hinkula asui Krimin talossa opiskeluvuosinaan. Kaksikko on aiemmin tehnyt yhteistyötä mm. Lumo Light Festivaalilla Oulussa.