MATTER / Galleria Huuto, Helsinki

MATTER, oil on acrylic board, 100x100cm 2018

13.1.–4.2.2018 / Solo Exhibition »

Physical substance from which objects are made

The MATTER exhibition has been inspired by matter and energy. I approach the theme through the substance of a painting – as the physical appearance and movement-like metamorphosis of paint on the surface of a sheet. The thought of matter, energy and the nature of a being appear as intuitive crystallizations of the painting events and as relationships and effects of the painting elements and surfaces. However, my aim has not been to illustrate physical or philosophical theories but to build abstract slow motion reflecting on existence in the spirit of informalism while highlighting the paint matter and the painting event. The works in the exhibition are oil paintings on acrylic sheets.

Aine, materia, fyysinen olevainen, josta kappaleet muodostuvat

MATTER-näyttelyn lähtökohtana ovat toimineet aine ja energia. Lähestyn aihetta maalauksen substanssin kautta; maalin fyysisenä olemuksena, pyrkimyksenä väliaikaiseen tai lopulliseen muotoonsa maalausprosessissa. Ajatus aineesta ja energiasta esiintyy maalaustapahtumien kiteytyminä sekä elementtien suhteina ja vaikutuksina. Tarkoituksenani ei ole ollut kuvittaa fysiikan tai filosofian teorioita vaan rakentaa abstrakti hidastuskuvia informalismin hengessä, maalin materiaa ja maalaustapahtumaa korostaen. Teosten tekniikka on öljy akryylilevylle.

Galleria Huuto
Tyynenmerenkatu 6, Helsinki
Avoinna ti-su 12-17
www.galleriahuuto.fi
www.facebook.com/events/147152732609785/