A HOME NAMED KRIMI / ART CENTER KRIMI, Imatra

2.5.-27.5.2018 / Group Exhibition »

Demolition house exhibition: A Home Named Krimi

The 70-year history of Krimi reaches it’s hight in May when over 50 artists and artist groups come to take over! Both houses are filled with art once more. Many of the represented artists also share a common history with Krimi. With the power of the artists and the small but tenacious association the exhibition achieves heroic proportions! A Home Named Krimi is a comprehensive whole that includes spatial art, video, installation, painting and drawing as well as jewelry art. Pieces and bodies of work can be found in and outside of the houses, from the cellar, the attic and from all sorts of closets and cabinets.

The 55 artists from Finland and around the world are as follows:

Kaisa Eriksson
Anni Kristiina
Krister Gråhn ja Hannamari Matikainen
Kaija Hinkula
Janette Holmström
Henrik Härkönen
Olli-Pekka Härmä
Ole Härmälä
Aino Jääskeläinen
Tiina-Liisa Kaalamo
Mikko Kallavuo
Johanna Ketola
Annina Kettunen
Arto Kettunen
Erika Kielosto
Viivi Kiiskinen
Anna Knappe ja Jan Amir
Saija Koponen
Sini Kosonen
Eliska Kovacikova
Susan Lankinen
Aleksi Laukkanen
Ilai Elias Lehto
Jouko Lempinen
Einari Leskinen
Heikki Länkinen
Sanna Majander
Antti Majava
Matador Makkonen & tikkaremmi
Eva Mäkelä
Karkki Mäkelä
Lauri Mäkimurto
Tapio Mömmö
Sanna Nissinen
Inka Nordlund
Wille Oinonen
Olka Puuvirta
Emma Peura
Leena Pukki
Leena Reittu
Ari Rossi
Anna Ruth
Salla Salin
Oula Salokannel
Merja Salonen de Giorgio
Jukka Silokunnas
Claire Skelton
Heidi Suikkanen
Saimi Suikkanen ja JP Lehtinen
Reeta Suvanto
Olli Tammi
Enni Vekkeli
Jouni Viljakainen
Johanna Väisänen
Susa Walve

The entrance is 3 euros with which the artists and the event organizers are supported. Children and pets come free! We only accept cash money (the nearest cash-machines are in Citymarket, Prisma and the railway station).

Kaija Hinkula,Permanent Temporality, wallpainting, Art Center Krimi, 2018

Taidetta purkutalossa: Koti nimeltä Krimi

70-vuotiaan Krimin historia huipentuu purkutalonäyttelyyn toukokuussa, kun yli 50 taiteilijaa ja taiteilijaryhmää valtaavat molemmat Krimin asuintalot ja täyttävät ne vielä kerran taiteella! Monet esillä olevat taiteilijat jakavat myös Krimin kanssa yhteisen historian.

Taiteilijoiden, talkoohengen ja pienen, mutta sinnikkään yhdistyksen voimin näyttely saavuttaa lähes sankarilliset mittasuhteet. Koti nimeltä Krimi on kattava nykytaiteen kokonaisuus, jonka teoskaartiin kuuluu tilataidetta, videoteoksia, installaatioita, maalauksia ja piirustuksia sekä korutaidetta. Teoksia ja teoskokonaisuuksia löytyy seinien sisä- ja ulkopuolelta, kellarista, asunnoista, kopeista ja komeroista.